Smide, EcoNow, Cluedo, Pyssel och Broderi för fred

Standard

Hej!

Förra veckan hade vi smide med Jussi Hynynen på Stadsmuseet. Jättekul och jättejobbigt för den ovana kroppen. Armar, ben, fötter och fingrar värkte efter första dagen och jag trodde att andra dagen skulle bli ännu värre men så var inte fallet, tur! I 2 dagar höll vi alltså på och jag hann med två enkla krokar, en lite mer komplicerad och ett smycke i form av en orm. Sedan svärtade vi dom med linolja och stenkol så att de blev svarta och fina. Efter första dagen så kände jag att smide var kul men att det räckte väl med 2 dagar. Någon smed blir jag inte! Men med lite distans så skulle jag gärna göra det igen.

Vi har också pysslat med förberedelser inför EcoNow-Mässan som ägde rum igår och idag på Münchenbryggeriet i Stockholm. Jag var där under lördagen och det var ganska lugnt. Många blev glada och tyckte våra saker var fina, medans någon blev lite grinig och upprörd över att vi hade förstört så bra skivor! Jag talar naturligtvis om lp-skålarna. Över lag var dagen bra trots det blåsiga vädret och det var trevligt att få en glimt av Stockholm igen. Det var inte igår! Efter mässan tog jag tåget till Nyköping där Dennis mötte upp, och tillsammans åkte vi vidare till Malin&Jens och deras lilla Charles. Jättesöt katt, han var huvudperson hela kvällen. Peter var med, vi spelade Cluedo och sedan kom Kikan och Markus en stund. Var hemma igen efter midnatt nån gång. Lång dag!

Dagen idag har ägnats åt att sova läääänge, och till att fortsätta med pelarbordet i vardagsrummet. Jag hittade ett bra tips i en bok i skolan. Det enda man behöver är en virkad duk i lämplig storlek och lite vit färg. Man duttar på färg med en svamp och gör ett par provtryck för att låta duken mätta sig. Sedan lägger man den bara på bordet och ser till att trycka jämt över baksidan på duken. Använd smörpapper. Voila, så har man ett lite shabby-inspirerat mönster på bordet. Jag gillar resultatet. I skrivande stund väntar jag på att färgen ska torka så att jag kan lacka ytan. I min rastlöshet så duttade jag visst lite på baksidan av min gamla gitarr också. Så kan det gå!

Slutligen! Har jag lagt in en bild på en broderad näsduk – I ett krig måste någon dö. Det är mitt bidrag till Hanne Bangs konstprojekt ”In a War Someone Has to Die”. Projektet går ut på att kvinnor över hela världen ska brodera orden ”In a War Someone Has to Die” på sitt hemspråk på en näsduk och skicka till henne. Näsdukarna ska sedan sys ihop till en enda stor väggbonad och förhoppningen är att få den utställd. Det går bra att skicka sin näsduk till Hanne Bang fram till juni 2012. För mer info, kika HÄR!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s